Pieraksta tālrunis: 67069280
Iestatījumi
Fonta izmērs
Kontrasts

Aktualitātes jaunā korpusa būvniecībā: 25.03.2014.

25.03.2015

 

VSIA „Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” turpina īstenot jaunā Slimnīcas korpusa būvniecības projektu. Līdz 2015.gada 31.jūlijam plānots pabeigt A korpusa pirmās kārtas būvdarbus.

 

Pēc administratīvi organizatoriskā plāna izstrādes ir notikusi skiču projekta izstrāde, kas paredz būvēt A korpusu ar atsevišķi stāvošu energobloka ēku un kopējo platību 68 164 m2, kā arī daudzstāvu autostāvvietas ēku 541 automašīnai. Kopā ar skiču projektu tika izstrādātas tehniskās specifikācijas, kuras nodefinē jaunceļamā A korpusa ēkai izvirzītos funkcionālos, arhitektoniskos, dizaina un inženiertehniskos kvalitatīvos parametrus, kā arī paredz ārējo inženierkomunikāciju (elektroapgāde, sakari, ūdensapgāde, lietus un saimniecisko notekūdeņu novadīšana) principiālos risinājumus un A korpusa būvniecības sadalījums būvdarbu kārtās.

 

Pamatojoties uz izstrādāto skiču projektu un tehniskajām specifikācijām, tika organizēts iepirkums – konkurss „A korpusa projektēšana, autoruzraudzība, būvniecības darbu veikšana un iebūvējamo iekārtu piegāde, uzstādīšana un apkalpošana garantijas laikā”. Iepirkuma procedūras rezultātā 18.02.2013. ar pilnsabiedrību SBRE (dalībnieki – SIA „Skonto Būve” un SIA „Re&Re”) tika noslēgts „VSIA „Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” A korpusa projektēšanas, autoruzraudzības, būvniecības darbu veikšanas un iebūvējamo iekārtu piegādes, uzstādīšanas un apkalpošanas garantijas laikā” iepirkuma līgums Nr.SKUS40/13, kura kopējā summa ir 39 090 857 LVL/55 621 278,48 EUR (bez PVN) un būvniecības darbu izpildes termiņš ir 2015. gada 31. jūlijs un nodošana ekspluatācijā paredzēta līdz 2015. gada 31. augustam. 

 

2013. gada maijā uzsākti būvlaukuma sagatavošanas un uzturēšanas darbi. 2013.septembrī saņemta “0 cikla” būvatļauja un oktobrī tika uzsākti būvdarbi. Notiek grunts rakšana un izvešana no būvlaukuma, tiek veikta gruntsūdens līmeņa pazemināšana, atsūknēto gruntsūdeni caur pagaidu spiedvadu novadot uz Mārupīti. Norit pamatu režģžogu betonēšana, uzsākta pagrabstāva sienu veidņu uzstādīšana un stiegrošana. Atbilstoši līguma nosacījumiem tiek veikta autoruzraudzība. 

 

Aktuālais 2014. gada ziemā-pavasarī

 

  • 2014. gada 17. februārī saņemti Rīgas domes Satiksmes departamenta tehniskie noteikumi lietus notekūdeņu novadīšanas kolektora izbūvei ar pieslēgumu pie pilsētas tīkla K.Ulmaņa gatvē. 

 

  • Līguma priekšmeta izpildes ietvaros pilnsabiedrība „SBRE” veikusi korekcijas A korpusa skiču projektā, kas 24.01.2014. ir saskaņots Rīgas pilsētas būvvaldē. Koriģētais Skiču projekts nodefinē A korpusa būvniecības sadalījumu būvniecības kārtās, pirmajā kārtā paredzot izbūvēt A korpusa pirmo, otro un sesto bloku, energobloku un savienojumus ar 21. un 32. korpusu, ievērojot Slimnīcas visaktuālākās vajadzības un pieejamo finansējumu. 

 

  • Šobrīd notiek A korpusa virszemes daļas tehniskā projekta izstrāde, kas noslēgsies aprīlī, kā arī tiek izstrādāti detalizēti darba rasējumi “0 cikla” konstrukcijām. Pilnsabiedrības „SBRE” koriģētais Skiču projekts paredz būvniecības pirmajā kārtā izbūvētas telpas 30 438 m2 platībā.

 

Jaunākie raksti

Stradiņa slimnīcas teritorijā 26.aprīlī notiek Černobiļas traģēdijas upuru piemiņas pasākums

Stradiņa slimnīcas teritorijā 26.aprīlī notiek Černobiļas traģēdijas upuru piemiņas pasākums

Stradiņa slimnīca sagaida no SIA “Velve” būvniecības dokumentācijas atdošanu un skaidrojumu par parādiem apakšuzņēmējiem

Stradiņa slimnīca sagaida no SIA “Velve” būvniecības dokumentācijas atdošanu un skaidrojumu par parādiem apakšuzņēmējiem

24. maijā Stradiņa slimnīcā norisināsies Ārstu, zobārstu un higiēnistu integrētā konference

24. maijā Stradiņa slimnīcā norisināsies "Ārstu, zobārstu un higiēnistu integrētā konference"